Boerentenen, pitloze druif, sjalot

Laatst bijgewerkt: juli 2021
123-h-blendbrothers-boerentenen-07-21.jpg

recepten Een origineel vegetarisch gerecht.
Ideaal als lunch of als side dish. 
Boerentenen zijn grote witte bonnen die gedroogd worden verkocht.

Ingrediënten voor 2 personen
200 g boerentenen, een nacht geweekt
een scheut olijfolie
een scheut wittewijnazijn
peper en zout
75 g verse, pitloze druiven
3 rode sjalotten

Bereiding 
  • Kook de geweekte boerentenen in water tot ze beetgaar zijn. Giet de bonen af en zet koud of serveer warm.
  • Snijd de rode sjalotten in fijne ringetjes en de druiven in tweeën. 
  • Meng de bonen met olijfolie, wittewijnazijn, peper en zout. 
  • Werk af met de sjalotringetjes en druiven.

Een gerecht uit het boek 'Eat this' - 'Unieke, eenvoudige groenterecepten' van Blendbrothers
Uitgegeven door Lannoo
foto: Heikki Verdurme


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram