Boerentenen, pitloze druif, sjalot

Laatst bijgewerkt: juli 2021
123-h-blendbrothers-boerentenen-07-21.jpg

recepten Een origineel vegetarisch gerecht.
Ideaal als lunch of als side dish. 
Boerentenen zijn grote witte bonnen die gedroogd worden verkocht.

Ingrediënten voor 2 personen
200 g boerentenen, een nacht geweekt
een scheut olijfolie
een scheut wittewijnazijn
peper en zout
75 g verse, pitloze druiven
3 rode sjalotten

Bereiding 
  • Kook de geweekte boerentenen in water tot ze beetgaar zijn. Giet de bonen af en zet koud of serveer warm.
  • Snijd de rode sjalotten in fijne ringetjes en de druiven in tweeën. 
  • Meng de bonen met olijfolie, wittewijnazijn, peper en zout. 
  • Werk af met de sjalotringetjes en druiven.

Een gerecht uit het boek 'Eat this' - 'Unieke, eenvoudige groenterecepten' van Blendbrothers
Uitgegeven door Lannoo
foto: Heikki Verdurme


auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist

Het geven van tijd kan levens redden! Het geven van tijd kan levens redden!
Pfizer Clinical Research Unit

Neem deel aan een klinische studie en krijg een financiële compensatie van gemiddeld €215 per dag.

Klik hier voor meer info!

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram