ad

Coronavirus: Burgerinitiatief helpt familieleden bij afscheid nemen en rouwen

Laatst bijgewerkt: januari 2021
rouwen.png

nieuws Normaal zoeken we elkaar op als we iemand verliezen, maar in tijden van social distancing lijken we er alleen voor te staan. Het online platform wijrouwenmee.be steekt familieleden en vrienden van COVID-19-slachtoffers een hart onder de riem.


“Afscheid nemen is in deze tijd van corona en verplicht afstand houden extra moeilijk”, zo luidt het persbericht. “Op een begrafenis mag maar een beperkt aantal personen aanwezig zijn, de traditionele groet is niet toegelaten en de rouwenden fysiek troosten al helemaal niet. Wijrouwenmee.be biedt andere manieren van afscheid, troost en verbinding, want je verdriet hoeft niet in quarantaine.”

Wat kan je als familielid of vriend doen? Hoe kan ik mijn kind betrekken in het rouwproces? En praktischer: hoe kan ik de begrafenis streamen via smartphone of tablet? Alle teksten en tips werden geschreven in samenwerking met specialisten ter zake Manu Keirse, Uus Knops en An Hooghe. De website zelf is een initiatief van de Corona Denktank, een productieve en creatieve groep die zich focust op leven in tijden van COVID-19. Eerder lanceerde de denktank al onder andere een communicatietool die ouderen en jongeren samenbrengt (praatbox.be), een logistieke poot om beschermingsmateriaal op te halen en naar gezondheidswerkers te brengen (wijhelpenmee.be) en maakjemondmasker.be.

Lees ook: Waarom wordt de ene mens veel zieker dan de andere van corona?

Bron:
www.coronadenktank.be


bron: Sofie Van Rossom, gezondheidsjournalist

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub