Gebruik zwarte zeep om witter te wassen

123-zoep-zwarte-8-31.jpg

nieuws Zwarte zeep is een goedkoop en vrij natuurlijk middel dat zeer efficiënt kan zijn bij de schoonmaak van het huis. Het product is samengesteld uit een mengeling van olie en geplette zwarte olijven die macereren in zout en kalium. En het is inderdaad een excellent schoonmaakproduct, een prima vervanger voor de krachtigste ontvettings- en ontvlekkingsmiddelen.

Opnieuw gewaardeerd

Wegens haar sombere kleur, dikke en kleverige consistentie, en sterke geur was de zwarte zeep lange tijd niet in trek bij de huisvrouw. Maar momenteel kent ze een revival en haar veelzijdigheid doet wonderen in de woning!

Multifunctioneel

De zwarte zeep is voor allerlei schoonmaakklusjes inzetbaar.

1. Ze is bijvoorbeeld perfect om parket, tegelvloeren en ramen te poetsen.

2. Om vlekken en kringen te verwijderen (op parket of tegelvloer) is een halve dop zwarte zeep per liter warm water voldoende. Wrijf de vlek in met een spons of een krabber en wrijf ze daarna droog met een microvezeldoek.

3. Zwarte zeep is ook een krachtig ontvettings- en ontkalkingsmiddel. Om een gootsteen, kookplaten, oven en dampkap schoon te maken, volstaat een spons die is ingesmeerd met een koffielepel zwarte zeep. Naspoelen hoeft niet.

4. Om de douchewand of de badkuip hun glans terug te geven, kan je ze inzepen met een spons die gedrenkt is in een mengeling van 2 eetlepels zwarte zeep en brandspiritus. Laat het product vijf minuten inwerken, spoel het af en droog met een zachte doek.

5. Zwarte zeep is ook ideaal om zilverwerk te poetsen en leder te onderhouden (een sofa, een portefeuille of handtas...).

6. Voor een propere was en om ingedroogde vlekken op je kleren te verwijderen, doe je 3 eetlepels vloeibare zwarte zeep (per 5 kg linnen) op basis van olijf- of lijnzaadolie in het bakje van de wasmachine. Daarna kies je het gewone programma. Je was zal er fris geurend en zonder vlekken uitkomen.

auteur: Barbara Simon, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: augustus 2016

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram