ad

Kom met knapperige spruitjes en honing-tahindressing

Laatst bijgewerkt: februari 2020
crispy sprout bowls with honey tahini dressing.jpg

recepten

Een verrassende combinatie: spruitjes, prei, peer, bietenblad, roodgeaderde zuring met noten en tahin.
Een vegetarisch slaatje met de typische signatuur van Donna Hay.


Ingrediënten voor 4 personen

800 g (ongeveer 40) spruitjes, bijgesneden, gehalveerd
2 preien, bijgesneden, in luciferreepjes van 8 cm lang
60 ml olijfolie extra vergine
zeezout en grofgemalen zwarte peper
2 stevige peren, in lange dunne plakjes
100 g bietenblad en zuring (of andere mengeling)
sumak, om te bestrooien
Voor de gezouten honingwalnoten
100 g walnoten
1 eetlepel honing
Voor de honing-tahindressing
125 ml citroensap
90 g lichte tahin
2 eetlepels honing
2 eetlepels water
zeezout en grofgemalen zwarte peper

Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed 2 grote bakplaten met bakpapier.
- Schep in een grote kom de spruitjes en preireepjes om met de olie. Spreid ze uit over een van de bakplaten en bestrooi met zout en peper. Bak 20 minuten in de oven of tot de spruitjes goudbruin en gaar zijn. 
- Maak intussen de gezouten honingwalnoten. Roer in een kom de walnoten, honing en het zout door elkaar. Spreid het walnootmengsel uit over de tweede bakplaat en rooster het 8 minuten onder in de oven of tot de noten goudbruin en gekaramelliseerd zijn. Laat op de bakplaat afkoelen. 
- Roer voor de dressing het citroensap, de tahin, honing, het water en zout en peper in een kommetje door elkaar tot je een gladde dressing hebt.
- Verdeel het spruitjesmengsel over kommen en leg de peer en slablaadjes erop. Besprenkel met de de dressing en sumak, verdeel de walnoten erover en dien op. 

Week Light-vpmp.jpg
Uit het boek 'Week light' van Donna Hay www.donnahay.com
Uitgegeven bij Lannoo
Verkoopprijs: 32,50 euro
Copyright foto: Con Poulos


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

ad


pub