ad

De bedwants breekt door in België

Laatst bijgewerkt: januari 2021
123-reizen-koffer-bed-09-19.jpg

nieuws

Ongediertebestrijders zien een piek in het aantal aanvragen voor de bestrijding van bedwantsen. In de eerste vier maanden van 2019 werden er in België evenveel waargenomen als in heel 2018. 

Bedwantsen zijn kleine insecten die zich voeden met het bloed van mensen. De minuscule beestjes zijn met hun grootte van 6 millimeter nauwelijks waar te nemen met het blote oog. Ze komen het meest voor in donkere en warme plekken en zijn vooral ’s avonds en ’s nachts actief. Word je gebeten, dan zie je op de huid meerdere rode puntjes kort bij elkaar. De bultjes verdwijnen vanzelf. Bedwantsen verspreiden geen ziektes.

Tot voor kort kwamen bedwantsen bijna niet meer voor in ons land. Ze zijn nu weer in opmars doordat we de kleine bloedzuigers meenemen vanuit onze vakantieadressen. Verbleef je op reis in een hostel of B&B (plaatsen waar veel passage is), dan kan je de beestjes via je kleren of je koffer mee naar huis nemen. Zet daarom je koffer niet op het bed als je reist en doe dat ook niet als je thuiskomt. Het is beter om je koffer op een stenen vloer in het midden van een ruimte te zetten. Verder is het belangrijk om je kleren (na een lange reis) te wassen op 60°C.

Lees ook: Hoe kan je je huis beschermen tegen bedwantsen?


Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub