Pasta met mediterrane saus

Laatst bijgewerkt: september 2019
123-h-pasta-tom-sard-olijf-09.19.jpg

recepten

Deze saus is een vereenvoudigde versie van de puttanesca. Tomaten, look, olijven en gemarineerde sprotjes... zuiderser kan haast niet. 
Toemaatje: ze is snel klaar en multi-inzetbaar! Lekker bij pasta, maar ook bij een visje gegrild op het vel (mooi mei, zeebaars ....)

Ingrediënten voor 2 personen
3 à 4 romatomaten (of san marzano)
1 lookteentje
1 el olijfolie
4 gemarineerde groene olijven
6 gemarineerde sprotjes 
2 el geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding
- Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
- Plet de knoflook met het lemmet van een mes, pel hem en versnipper hem.
- Snijd de olijven en de sprotjes in kleine stukjes.
- Laat de gesnipperde look een tiental seconden in de olijfolie.
- Voeg de tomatenblokjes toe en laat ze gaar stoven.
- Zet het vuur af en voeg de olijven en sprotjes toe. Doe er ook wat marinade van de sprotjes bij.

Varianten
In plaats van olijven kan je ook 1 el kappertjes gebruiken. De sprotjes kun je vervangen door sardientjes. En een extra toefje platje peterselie doet het ook goed in deze combi.



bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 16/09/2019


pub