HALT2Diabetes: gezonde voeding op verwijzing

Laatst bijgewerkt: november 2019
123-h-no-sugar-halt2diabetes-02-19.jpg

nieuws

In HALT2Diabetes worden personen met een verhoogd risico op type 2 diabetes en cardiovasculaire aandoeningen opgespoord en begeleid naar een gezonde leefstijl om dit risico gericht aan te pakken. 

In het kader van HALT2Diabetes kunnen huisartsen in twee startregio’s (regio Mechelen – Heist-Op-Den-Berg en regio Menen-Wervik-Wevelgem) vanaf maart 2019 deelname voorschrijven aan ‘Groepssessies Gezonde Voeding op Verwijzing’, 'Rookstopbegeleiding' en 'Bewegen op Verwijzing'. Bedoeling is om het programma geleidelijk uit te breiden over heel Vlaanderen. 

Het programma bestaat uit verschillende groepssessies, onder begeleiding van een diëtist(e), om praktijkgericht aan de slag te gaan met eetgewoonten en hoe gezonder eten. Deze groepssessies zijn gratis op verwijzing door de huisarts. 

Bereken zelf uw risico op diabetes type 2

Voor HALT2Diabetes wordt een tweestapsstreening, met de FINDRISC diabetes risicotest als eerste stap, gebruikt bij 45-plussers. De FINDRISC-vragenlijst berekent aan de hand van acht parameters het totale risico om binnen de tien jaar diabetes type 2 te krijgen.

Hier vind je de risicotest.
Je kan de risicotest ook invullen op www.gezondheidskompas.be.
 
Aan de hand hiervan wordt dan aan verdere cardiometabole risicoprofilering gedaan door de huisarts. Personen geïdentificeerd met een duidelijk verhoogd risico krijgen toegang tot de nodige leefstijlbegeleiding. 


Het geven van tijd kan levens redden! Het geven van tijd kan levens redden!
Pfizer Clinical Research Unit

Neem deel aan een klinische studie en krijg een financiële compensatie van gemiddeld €215 per dag.

Klik hier voor meer info!

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram