Over slaapstoornissen: Van slapeloosheid naar een gezonde slaap

Laatst bijgewerkt: May 2005 | 7 reacties
Slaapstoornissen.jpg

boeken/interviews Je wilt slapen, maar het lukt niet. Je ligt uren te woelen in bed, je kunt slecht doorslapen of bent voor dag en dauw wakker. Herkenbaar? Niet kunnen slapen is een probleem dat voorkomt bij mensen van alle leeftijden: kinderen, jonge volwassenen, senioren en hoogbejaarden. Ernstige slaapstoornissen kunnen het lichamelijk en geestelijk functioneren zeer nadelig beïnvloeden. Daarom is het belangrijk te weten hoe je chronische slapeloosheid tegen kunt gaan. Met goede informatie en nuttige tips kom je al een heel eind ver.

Waarom hebben we onze slaap nodig? Kunnen we zonder dromen? Wat zijn de oorzaken van slapeloosheid? Welke geneesmiddelen bieden hulp? Of zijn er alternatieve, natuurlijke behandelingsmethodes? Dit boek geeft heldere antwoorden op deze en vele andere vragen.

Correcte gezondheidsinfo is belangrijk voor patiënten en hun omgeving. Inzicht in oorzaken, gevolgen en medische behandelingen vormt vaak de eerste stap in een goede aanpak van het gezondheidsprobleem.

Reeds verschenen in deze referentiereeks: Allergie, Cholesterol, Depressie, Diabetes, Hoge bloeddruk, Obesitas en overgewicht, Osteoporose, Chronische pijn en Maagklachten. De reeks kwam tot stand met medewerking van patiëntenorganisaties, huisartsen en specialisten ter zake.

Heldere en correcte informatie
Auteurs zijn huisartsen en specialisten
Geïllustreerd met schema’s, statistieken en didactische tekeningen.

Over slaapstoornissen: Van slapeloosheid naar een gezonde slaap - Dr. Egbert J. Klaassen -
Uitgeverij Davidsfonds/Leuven - ISBN 90 5826 322 3 - Richtprijs € 12,95 - Verkrijgbaar in de boekhandel


verschenen op : 01/05/2005 , bijgewerkt op 10/05/2005

7 reacties

let op met slaapdrank

door anoniem, 7 March 2007 om 16:05

Hallo, Let op met het bestellen van de slaapdrank op www.slaapzacht.com. Op allerlei sites zijn positieve berichtjes te lezen over de slaapdrank. Deze berichtjes worden telkens met andere namen ondertekend, maar zijn allemaal van dezelfde persoon afkomstig (ga maar op de naam staan, dan verschijnt het mailadres onderin de grijze balk : bosbes06@hotmail.com)

Oplossing?

door Marianne, 14 January 2007 om 12:46

Hoi Allemaal, Ook ik kamp al enige jaren met slaapproblemen. Om gek van te worden! En de meeste middeltjes hebben bij mij niet of nauwelijks gewerkt. Een half jaar geleden kreeg ik van kenissen echter een adres waar ze een slaapmiddel verkopen dat volgens hun werkte. Ik heb het geprobeerd en na twee dagen begon het te werken! Ik slaap nu al een half jaar heerlijk en wordt bijna niet meer wakker. En het is nog homeopathisch ook. Je zou dit eens kunnen proberen. Het adres is www.slaapzacht.com Laat even weten als je het geprobeerd hebt en wat je ervaringen zijn. De aanhouder wint! Groetjes, Marianne

Slapeloosheid

door Chantal, 10 January 2007 om 19:06

Je mag mij ook altijd een remedie doormailen, want sedert de dag vóór Kerstmis, kan ik niet meer normaal inslapen en ik gebruik nu een licht antidepressief medicament dat slaapverwekkend werkt. Ik viel altijd als een blok in slaap en plotseling is er precies ergens een verbinding verbroken. Emotioneel ben ik ondertussen een wrak.

slapeloosheid

door anoniem, 27 December 2006 om 18:24

hallo, een remedie op mijn slapeloosheid? hahaha, sinds bijna 2 jaar kamp ik met ernstige slaapproblemen. De slaap het gapen zlefs wil vaak niet komen,of ik val in slaap en ik word om 3 uur weer wakker en slaap niet meer. Alles of bijna alles geprobeerd, alternatief ,natuurlijke producten, luister cd`s, bidden, melatonine, voeding, nu ben ik begonnen met valeriaanthee en dat geeft wel rust in mijn hoofd. Ik kan niet of moeilijk de zaken van overdag loslaten, het maalt maar door. ik heb een energieke zoon van 5 jaar die veel van mij vergt, sosm denk ik hij moet maar bij zijn papa wonen maar ja hij is ook weer mijn rots in de branding.( in de goeie zin) Nee, ik weet het echt niet wat er is. Hormonen, serotonine, alvleesklier? er is wat onderzocht maar niets kwam eruit. Nu zit ik in een depressie door de slapeloosheid en ik slik wel chemische zooi want anders hou ik mijzelf niet staande en loop met pijn en huilen iedere dag. Ik ben benieuwd wat je me te vertellen hebt!

slapeloosheid

door katleen, 19 December 2006 om 20:09

bij een Brusselse Universiteit is men onderzoeken aan het doen naar behandeling van slaapproblemen. De resultaten zijn veelbelovend. Volgens mij is deze behandeling neurofeedback. Dit wordt niet zo genoemd maar naar de omschrijving te zien gaat het wel daarover. Ik kan je helpen met adressen van neurofeedback trainers als je wilt.

bekijk alle 7 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub