ad

Lauwwarme salade van romanesco, kikkererwten en mango met gebakken halloumi

Laatst bijgewerkt: augustus 2018
HD-w6-romanesco-kikkererwten-600.jpg

recepten Ingrediënten
300 g halloumi, 1 romanesco of broccoli, 6 à 7 opgehoopte el kikkererwten, 1 grote (Spaanse) ui, 3 kl za’atar, 2 à 3 el olijfolie, 1 kl (mango)curry, 1 kl korianderpoeder, ½ kl kurkuma, zwarte peper en maldonzout, 1 superrijpe sappige mango, 1 handvol rucola, 2 el limoensap

Bereiding
- Spoel de geweekte kikkererwten en laat ze gaarkoken in gezouten water. Giet ze af en laat ze uitlekken.
- Schil de mango en snij hem in blokjes.
- Snij de romanesco in fijne roosjes (hou de stengels voor een soep) en kook ze beetgaar in gezouten water.
- Pel de ui, snij hem in ringen en bak ze in een lepel olijfolie. Doe alle kruiden erbij en laat ze even meebakken.
- Haal de ui uit de pan, laat in dezelfde pan een lepel olie smelten en bak er de romanesco goudbruin in.
- Warm in de pan nog eens de ui op en laat de kikkererwten meebakken.
- Snij de halloumi in schijven en grill ze.
- Verdeel de groente over de borden en werk af met rucola, een paar druppels limoensap, reepjes halloumi en blokjes mango.

5kg5weken02.jpg


Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be.

Uitgegeven door WPG, Antwerpen.

Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub