Opgevulde varkenshaas met trostomaatjes en shiitake

Laatst bijgewerkt: October 2018
HD-w4-varkenshaasje-tom-600-2.jpg

recepten Ingrediënten voor 3 à 4 personen
500 à 600 g (Ardeense) varkenshaas, 1 el olijfolie, zachte geitenkaas (type Chavroux), philadelphia (met zongedroogde tomaten), 5 à 8 zongedroogde tomaten, 2 lookteentjes, 1 pakje kerstrostomaten, 1 handje amandelschilfers, een paar blaadjes verse basilicum, 400 g shiitake (of andere lekkere paddenstoelen)

Bereiding
- Snij de varkenshaas in de lengte in enveloppe open (snij het vlees niet helemaal door, maar wel voldoende om het open te leggen).
- Smeer de ene zijde in met de geitenkaas, de andere met philadelphiakaas. Leg een paar zongedroogde tomaten op de onderkant, vouw de varkenshaas dicht en bevestig beide helften met tandenstokers zodat de kaas en tomaatjes op hun plaats blijven (of schuif de varkenshaas in een vleesnetje als je dat hebt).
- Bak het vlees rondom aan in de olie en laat het daarna zo’n 10 minuten zacht garen onder deksel.
- Zet het vuur nog iets lager, doe de fijngesneden look en kerstomaten in de pan en laat ze meestoven tot het vel van de tomaten begint te rimpelen.
- Strooi de amandels (je kunt die vooraf eventueel grillen in een droge tefalpan) in de pan en laat alles nog zo’n 10 minuten garen.
- Snij het vlees in dikke plakken, garneer met basilicum en serveer met de gebakken shiitake en de jus uit de vlees/tomatenpan.

5kg5weken02.jpg


Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be.

Uitgegeven door WPG, Antwerpen.

Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 04/10/2018 , bijgewerkt op 02/10/2018
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt