Soep van knolselder

Laatst bijgewerkt: oktober 2015
123-groent-knolselder-10-151.jpg

recepten Een zachte soep met een pittige mosterdsmaak.

Ingrediënten
750g knolselder – 2 preien – 1 sjalot – 1/2 bakje tuinkers –
2 eetl. rijstvlokken - 2 dl (soja)melk – groentebouillon naar smaak –
1 theelepel tijm – 1 eetl. mosterd – 1 eetl. olijolie – peper

Maak de groenten schoon. Snijd de geschilde knolselder en de prei in grove stukken. Snijd de sjalot fijn.
Verwarm de olie en fruit de sjalot samen met de tijm. Voeg de groenten en een bodempje water toe, de rijstvlokken, en kook de soep gaar.

Voeg de bouillon, water, de mosterd en de melk bij de soep en pureer ze en breng ze op smaak met peper.
Laat de soep nog eens goed doorwarmen. Schep de soep in borden en garneer elk bord met een toefje tuinkers.

Uit: Handboek Ecologische Voeding van Velt vzw



verschenen op : 05/10/2015


pub