Roken slecht voor erectie

Laatst bijgewerkt: augustus 2019
sigaretten-120.jpg

nieuws Roken verhoogt het risico op een erectie dysfunctie, aldus een studie van Tulane University School of Public Health and Tropical Medicine in New Orleans die op 7 maart werd voorgesteld op de 43ste Annual Conference American Heart Association.
Mannen die dagelijks meer dan 20 sigaretten roken hebben, hebben 60% meer kans op een erectiestoornis dan niet-rokers. Hoe meer sigaretten men rookt, hoe hoger het risico op een erectiestoornis.
De studie analyseerde medische gegevens van bijna 5000 Chinese mannen met een gemiddelde leeftijd van 47 jaar. 62 % waren roker, 10% had vroeger gerookt.
14,6% van de mannen had een erectiestoornis. Bij rokers en ex-rokers lag dit op gemiddeld 15,1%, bij mannen die nooit gerookt hadden op 11,5%. Na andere mogelijke risicofactoren voor erectiestoornissen (hoge bloeddruk, diabetes, leeftijd, hoog cholesterol) uitgesloten te hebben, kwamen de onderzoekers tot het besluit dat het risico op erectiestoornissen bij rokers en ex-rokers 31% hoger ligt dan bij niet-rokers. Het risico verhoogde tot 36% bij mannen die dagelijks 11 tot 20 sigaretten roken en tot 60% bij mannen die meer dan 20 sigaretten roken.
Roken is een gekende risicofactor voor hart- en vaatziekten en kan leiden tot een verminderde bloedstroom in het bekken waardoor ook minder bloed in de penis kan stromen.

alle dossiers over seksuele problemen van de man
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram