Penis tussen ritssluiting: wat kunt u doen?

nieuws De penis die vastzit tussen de ritssluiting is de belangrijkste oorzaak van 'penisschade', zowel bij kinderen als bij volwassenen. Bij volwassenen komen dit soort ongelukjes wel veel minder voor dan bij jonge kinderen (2-12 jaar). Dergelijke incidenten gebeuren door de ritssluiting te snel of onoplettend open of dicht te trekken, of als men geen onderbroek draagt. Meestal gaat het om een stukje voorhuid dat vastzit, maar soms ook de eikel, de penis of de balzak.

Wat kunt u doen?
Doorgaans zit de penis niet echt vast en komt hij met wat voorzichtig trekken weer los. Doe dit uiterst voorzichtig om de huid niet te beschadigen. Als dit niet lukt, kunt u volgende methodes proberen.

• Ga best op de rug liggen zodat het gewicht van de broek minder aan de rits hangt. Eventueel kunt u de broek naast de rits ook openknippen en de broek verwijderen.
• Soms helpt het om wat minerale olie of groene zeep over de getroffen huid te gieten. Vaak komt de huid dan na enkele minuten gemakkelijker los.
• Indien dat niet helpt kunt u voorzichtig proberen om de rits open te trekken. Knip de rits eventueel net boven of onder de geblokkeerde plek horizontaal af. Op die manier kunt u de rits meestal opentrekken.
• Wat soms ook helpt is met een stomp voorwerp het walsje van de rits aan de zijkanten open te buigen. De rits valt dan uit elkaar.
• Zit er veel (voor)huid tussen of bent u (of uw kind) besneden en is de eikel getroffen, ga dan naar de huisarts. Raadpleeg uiteraard ook een huisarts als u er niet in slaagt om het probleem zelf op te lossen en bij beschadiging van de huid.

Bronnen
http://emedicine.medscape.com/article/1413584-overview
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16585821
www.patient.co.uk/doctor/Zipped-Penis.htm


Laatst bijgewerkt: februari 2024

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram