De symptomen van longkanker

Laatst bijgewerkt: January 2013 | 13 reacties
tek-longkanker-170_400_01.jpg

tips Longkanker is een kwaadaardig gezwel in de longen, dat zich snel kan verspreiden naar andere lichaamsdelen. Er bestaan verschillende types en gradaties van longkanker.

De Stichting Kankerregister registreerde in 2006 in Vlaanderen 4.099 nieuwe gevallen van longkanker (3.221 mannen en 878 vrouwen). Longkanker is daarmee in Vlaanderen de op een na meest voorkomende kanker bij mannen (na prostaatkanker), en de derde kanker bij vrouwen (na borstkanker en dikkedarmkanker). Het aantal mannen dat aan de ziekte sterft, daalt de laatste jaren; het aantal vrouwen stijgt echter.

Tekenen die kunnen wijzen op longkanker
De meeste longkankers veroorzaken geen symptomen in een vroeg stadium, waardoor de ziekte pas laat ontdekt wordt. Als de ziekte in een vroegtijdig stadium ontdekt wordt, kan een behandeling een goede kans op genezing bieden. Vaak wordt longkanker echter pas vastgesteld als de ziekte al uitgezaaid is. De behandeling is dan hoofdzakelijk gericht op het remmen van de ziekte en het verlichten van symptomen.

De volgende symptomen kunnen wijzen op longkanker:

• een aanhoudende prikkelhoest (langer dan 3 weken),

• constante pijn in de borst,

• kortademigheid, met soms een piepende ademhaling

• heesheid zonder keelpijn,

• bloedfluimen,

• gewichtsverlies, slechte eetlust,

• een vaak terugkerende longontsteking of bronchitis.

Deze symptomen zijn niet specifiek voor kanker: er zijn ook andere ziekten met gelijkende symptomen. Maar indien u één van deze symptomen vaststelt, en zeker indien u rookt of gerookt hebt, is het raadzaam om uw huisarts te raadplegen. Die kan u onderzoeken en zo nodig doorverwijzen naar een specialist voor verder onderzoek.

Meer info
http://www.tegenkanker.be
http://www.longkankerpatient.be/
http://www.longkanker.info/


verschenen op : 29/01/2013 , bijgewerkt op 31/01/2013

13 reacties

De symptomen van longkanker

door anoniem, 12 March 2013 om 19:58

huisarts laten doorverwijzen naar een specialist. Beter het zekere voor het onzekere nemen!

chronis bronschittes

door anoniem, 9 March 2013 om 10:47

Mensen mensen toch... Je voelt je zo ziek als je zelf denkt... In 1991 zegden de heren specialisten mij dat ik nog een 10 jaar te leven had... In 1996 kreeg ik van hun nog 5 jaar maximum... In 2003 kreeg ik van andere specialisten te horen maximaal 5 jaar... Begin dit jaar kreeg ik weer van andere specialisten te horen dat ik een probleemgeval was, ik rookte teveel, leefde ongezond, deed geen sport, ik zou maar maximaal 3 jaar nog te leven hebben... Als het zo verder gaat dan ga ik nog naar hun begrafenis... Leef jullie leven om gelukkig te leven en niet uit angst om te sterven...

nachtelijk zweten en pijn in de bovenrug

door anoniem, 8 March 2013 om 10:26

Bij mijn man waren dat de symponen.na onderzoek was het longkanker met uitzaaingen in het bot.gaven hem nog 3 maanden.dank zij de goede zorgen in het ziekenhuis in turnhout zijn het er uiteindelijk nog 1jaar en 3maanden geworden

De symptomen van longkanker

door DeadManWalking, 7 March 2013 om 13:22

Bedankt met z'n allen om mij er nog eens op te wijzen dat ik nog een twintigtal jaar in angst moet leven vooraleer het mesothelioom mij velt. Bedant Eternit om mijn leven en dat van vele anderen te verwoesten.

bekijk alle 13 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt