Mogelijke oorzaak ME gevonden

nieuws Britse wetenschappers denken de oorzaak of een van de oorzaken van chronisch vermoeidheidssyndroom (ME) te hebben gevonden. Zij vermoeden dat een verstoorde balans in de hersenen tussen bepaalde fosfolipiden, fosfaat bevattende vetachtige stoffen, verantwoordelijk is voor de ziekte, die patiënten in een staat van permanente uitputting brengt.

De onderzoekers zeggen dat ME-lijders mogelijk gebaat zijn bij het innemen van visoliesupplementen. Ze hebben een aantal ME-patiënten vergeleken met gezonde mensen. Daarbij ontdekten zij dat de stofwisseling van fosfolipiden in hersencellen bij ME-patiënten afwijkend is. Zo staat te lezen in het wetenschappelijk blad Acta Psychiatrica Scandinavica.

Door het verstoorde metabolisme raken zenuwcellen beschadigd. Bepaalde vetzuren uit visolie zouden die schade kunnen voorkomen, aldus dr. Basant Puri van het Hammersmithziekenhuis in Londen, die het onderzoek leidde.


Laatst bijgewerkt: januari 2014
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram