Wat maakt vrouwen ziek?

nieuws 100 jaar geleden overleefden minder dan 1 op 3 vrouwen de veelvuldige zwangerschappen en bevallingen, waardoor ze niet eens de menopauze haalden. Mannen leefden langer, en werden dan ook beschouwd als het "sterke" geslacht.

Nu zijn er vier keer zoveel vrouwen als mannen die de leeftijd van 85 jaar halen, en bovendien hebben vrouwen minder te kampen met de grote aandoeningen van deze tijd (met uitzondering van borstkanker). De biologische superioriteit van de vrouw is duidelijk. En toch gaan vrouwen vaker op consultatie bij de dokter, nemen ze meer (voorgeschreven) geneesmiddelen, zijn ze vaker afwezig op het werk wegens ziekte, brengen ze meer dagen ziek in bed door, worden ze vaker in het ziekenshuis opgenomen, en hebben ze meer mentale stoornissen dan mannen. Bovendien hebben ze, meer dan mannen, last van allerlei kleinere kwalen zoals hoofdpijn, maagpijn, constipatie, blaasontstekingen, rugpijn, gewrichtspijn, voetproblemen, spataders en overgewicht.


Laatst bijgewerkt:
Je Groeipakket via Infino? Kinderspel! Je Groeipakket via Infino? Kinderspel!
Infino

Jouw startbedrag en Groeipakket, tijdig en correct uitbetaald, zonder gedoe, mèt goed advies en duidelijke info? Dat kan bij Infino. Bovendien maak je de wereld zo nog een stukje duurzamer.

Vraag je startbedrag aan in 1, 2, 3!

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram