- dossierHet mediterraan dieet is nog steeds de gezondste manier om te eten
- nieuwsZonder inspanning toch afvallen? Deze 6 aanpassingen maken het verschil
- nieuws8 signalen van je lichaam dat je te veel zout binnenkrijgt
- dossierVan een gezonde buik tot een gezond brein
- nieuwsDe rol van selenium in voeding en voedingssupplementen
Hoe warm je voedsel correct op in de microgolfoven?

dossier
Het klinkt misschien als een overbodige vraag. En ja er is uiteraard wel een handleiding bij het toestel dat je hebt gekocht, maar toch gebruiken veel mensen hun microgolfoven niet op de juiste manier. Vijf vuistregels voor een optimaal resultaat.
Lees ook: Hoe reinig je de microgolfoven zonder het gebruik van schadelijke producten?
1. Het juiste recipiënt
Lees ook: Is de microgolfoven ongezond? Vijf mythes over de gevaren van de microgolfoven
2. Enkel voedsel dat geschikt is voor de magnetron.
- Met voedsel dat omhuld is door een schil (fruit) of een dop (eieren) kan je sowieso niet bij de microgolf terecht. De schil of dop houdt de opgewekte inwendige warmte tegen waardoor de vrucht gaat exploderen. Bevroren fruit wordt dan weer een slappe brij wanneer je het opwarmt in de microgolfoven en het gaat ook ontploffen en spatten. Je kunt bevroren fruit beter opwarmen door het, verpakt in een plasticzak, in warm water te laten baden.
- Kip of ander mager vlees wordt taai als je het in de magnetron opwarmt, net omdat het weinig vet bevat. Zeevruchten krijgen dan weer een rubberachtige textuur.
Lees ook: Moet je kip afspoelen met water voor het koken?
3. Gelijkmatige opwarming
Lees ook: Hoe warm je een pizza of een ovenschotel weer op zonder dat hij uitdroogt?
4. Elk soort voedsel vraagt een andere bereidingstijd
Lees ook: Mycotoxinen (schimmelgif): 'Gooi beschimmeld voedsel weg'
5. Vermijd uitdroging
Lees ook: Handige wistjedatjes voor in de keuken: een restje opwarmen in de microgolfoven