Hoe reinig je de microgolfoven zonder het gebruik van schadelijke producten?

Laatst bijgewerkt: maart 2020
123-keuken-microgolf-07-17.jpg

nieuws Dit zijn enkele trucjes waarmee je de microgolfoven grondig kunt reinigen of vieze geurtjes kunt verwijderen zonder dat er schadelijke producten aan te pas komen.

Met water en citroen
Stap 1: neem een tamelijk groot glazen recipiënt of een kom uit een ander materiaal dat geschikt is voor gebruik in de microgolfoven.
Stap 2: vul die kom met zuiver water, doe er een scheut citroensap bij, en laat hem een paar minuten opwarmen in de microgolfoven. Herhaal dat een paar keer en zorg ervoor dat er voldoende water in de kom blijft want het vocht zal beetje bij beetje verdampen. Het is niet de bedoeling dat je de kom met water en citroen in één trek onafgebroken gedurende een half uur laat warmen, je moet het in verschilllende keren doen. De stoom die zich vormt, zal de voedselresten en het vet in de microgolfoven losweken. Die kan je gewoon met een propere vaat- of keukenhanddoek verwijderen.

Met citroen
Doorprik een halve citroen met een vork en laat hem 30 seconden warmen in de microgolfoven op een gematigde temperatuur. De citroen zal een heerlijk aroma verspreiden maar ook een olie vrijgeven die het verwijderen van de vetresten vergemakkelijkt.

Met thee geparfumeerd met vruchten
Laat vruchtenthee gedurende 30 à 60 seconden koken in de microgolfoven om slechte geurtjes te verdrijven.

Met natriumbicarbonaat kan je zeer grondig reinigen: de roosters of de wanden bijvoorbeeld. Meng drie dosissen natriumbicarbonaat met één dosis water tot een pasta. Smeer deze pasta op de wanden/roosters, laat hem even intrekken en wrijf grondig op de hardnekkigste vlekken. Om de oven daarna nog te ontgeuren zet je er een glas water met enkele druppels vanille, een kaneelstokje of een paar blaadjes tijm of basilicum in en je laat dat een paar keer (cfr hierboven) opwarmen.

Met water en een scheut azijn
Om het glas op de bodem of in de deur van de microgolfoven te ontvetten, gebruik je best een vaatdoek of keukenhanddoek die gedrenkt is in helder water met een scheut azijn.


auteur: Barbara Simon, lifestylejournalist

Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram