Is kroepoek gezonder dan chips?

Laatst bijgewerkt: juli 2022

nieuws

In de nieuwsbrief van 21 augustus staat bij het artikel over het ALS-dossier per abuis een verkeerde link naar dit artikel over kroepoek .

Dit is de correcte link: Wat is Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS-A.L.S).

Is kroepoek gezonder dan chips?

Kroepoek is een bijgerecht uit de Indonesische keuken. Het lijkt een beetje op chips en wordt soms als een gezond alternatief voor chips gepresenteerd.
De gewone kroepoek is gemaakt van (tapioca)meel en gemalen garnalen of gedroogde vis. Er bestaat ook een vegetarische variant (cassave kroepoek) op basis van de wortel van de cassaveplant. De kroepoek die in de handel te koop is wordt gebakken in vet. Hij bevat ongeveer 25% vet, waardoor kroepoek te vergelijken is met chips. Hij bevat net als chips ook relatief veel zout.
Het is dus zeker geen gezond tussendoortje of alternatief voor chips.




Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram