Half uurtje sporten effectiever dan een uurtje sporten?

123-seniors-lopen-joggin-sport-170_07.jpg

nieuws Volgens een Deens onderzoek in het American Journal of Physiology is een half uurtje sport even goed om af te vallen als één uur.

Bij het onderzoek waren zestig matig zwaarlijvige maar gezonde Deense mannen betrokken. De helft van de groep trainde dagelijks een half uur, de andere helft één uur. De mannen die dagelijks dertig minuten sportten, verloren gemiddeld 3,6 kilo in drie maanden tijd, terwijl de mensen die een heel uur trainden slechts 2,7 kilo verloren. De afname in lichaamsmassa bedroeg voor beide groepen ongeveer vier kilo.

Een mogelijke verklaring is dat dertig minuten per dag trainen beter haalbaar is, waardoor de proefpersonen na die dertig minuten nog zin en energie hadden om ook buiten hun dagelijkse trainingssessie meer te bewegen. Bovendien aten de mannen die een uur trainen meer om op krachten te blijven en daardoor iets minder gewicht verliezen.


Laatst bijgewerkt: november 2012

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram