Beachvolleybal is ideaal om je lichaam te tonifiëren

123-zee-strand-beach-volley-6-27.jpg

nieuws Beachvolleybal is zonder twijfel een van de meest populaire strandsporten. Het is ook een olympische discipline en het wordt als een complete sport beschouwd. Door die sport te beoefenen, zelfs als amateur, tonifieer je je lichaam en werk je aan je figuur.

Volgens het officiële reglement moet een wedstrijd worden gespeeld door twee teams van twee spelers, op een terrein van 16 bij 8 meter, dat voorzien is van een net op een hoogte van 2,43 meter voor de mannen en 2,24 meter voor de vrouwen. Maar als het om een vrijetijdsbesteding gaat, past iedereen dat reglement aan zoals hij dat zelf wil... In elk geval, voor wie zijn spieren wil ontwikkelen en gewicht wil verliezen, is beachvolley de ideale beweging.

Omdat deze sport coördinatie, precisie en explosiviteit vereist, helpt hij om de dijen, het zitvlak, de buikspieren en de rugspieren te bewerken. En tegelijkertijd verbetert hij de reactiesnelheid en het concentratievermogen. Als amateur kan je het spelen onder vrienden of met het gezin, met 3 tegen 3, 4 tegen 4, of zelfs 6 tegen 6... Plezier gegarandeerd!

Beachvolleybal is een goede manier om energie te verbruiken en dus calorieën en vetten te verbranden. Het is inderdaad moeilijker om je te verplaatsen op een ondergrond van zand, want je wordt verplicht om meer inspanningen te leveren als je de gepaste bewegingen wilt maken. Sommige studies tonen aan dat je door het beoefenen van beachvolleybal tot 500 kcal per uur kunt verbruiken. En dat werkt motiverend!

Iedereen kan zich bekwamen in beachvolleybal en in tegenstelling tot veel andere sporten is er geen rechtstreeks contact met de tegenspeler. Meer zelfs, het zand vangt de schokken op en vermindert de druk op de gewrichten. Een incident, zoals bijvoorbeeld een spierletsel of een verstuiking, kan natuurlijk altijd gebeuren maar meestal is het niet ernstig.

auteur: Barbara Simon, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: augustus 2016

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram