Echtparen lijden vaak aan dezelfde ziekte

nieuws Getrouwde mensen lijden vaak aan dezelfde ziekte als hun partner. Dat blijkt uit een studie van de universiteit van Nottingham en staat te lezen in de British Medical Journal.

De wetenschappers onderzochten 8.000 gehuwde stellen tussen de 30 en de 74 jaar oud. Ze kwamen tot de bevinding dat partners van mensen met astma, depressie of een maagzweer 70 procent meer kans liepen om zelf de aandoening te ontwikkelen. Ook hoge bloeddruk of te hoge cholesterol blijkt vaak beide echtgenoten te treffen.

De verklaring ligt volgens de onderzoekers hoogstwaarschijnlijk in het feit dat beiden in eenzelfde omgeving leven waar dus dezelfde milieu-invloeden een rol spelen. Partners hebben doorgaans ook een gelijkaardig eet- en bewegingspatroon en gaan op dezelfde manier om met gezondheidszorg.


Laatst bijgewerkt: juni 2022
Ga op 4 februari naar de bioscoop! Ga op 4 februari naar de bioscoop!
Stichting tegen Kanker

Want op Wereldkankerdag schenkt de bioscoopsector 1 euro van elke verkocht filmticket aan Stichting tegen Kanker. Dus rep je die dag met familie en vrienden naar de bioscoop!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram