Hoe verwijdert u de pit van een avocado op een veilige manier?

123-avocado-guacamole-06-17.jpg

nieuws De BAPRAS, de Britse vereniging van plastische en reconstructieve chirurgen, waarschuwt voor een groeiend probleem: mensen die zichzelf in de hand snijden bij het verwijderen van de pit van een avocado.

In een recent interview met de Britse krant The Times zegt de gewezen secretaris van BAPRAS, dr. Simon Eccles, dat hij wekelijks vier patiënten krijgt met een 'avocado-hand'. Het mes kan zo ver uitschieten dat mensen zelfs hun pezen of zenuwen doorsnijden. Dit risico is voor de British Association of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgeons reden om te pleiten voor een veiligheidslabel op avocado’s. Het label moet duidelijk waarschuwen voor het gevaar dat het snijden en verwijderen van de pit met zich meebrengt en hoe u dat het beste kunt doen.

Hoe kunt u een avocadopit wél veilig verwijderen?
Een van de veilige manieren wordt in dit filmpje getoond: klop met een mes in de pit, en haal hem er draaiend uit. 

Bronnen:

http://www.bapras.org.uk/media-government/news-and-views/view/beware-of-'avocado-hand'

https://www.thetimes.co.uk/article/holy-guacamole-that-s-got-to-hurt-zjzvx3j7d?gotoUrl=https://www.thetimes.co.uk/article/holy-guacamole-that-s-got-to-hurt-zjzvx3j7d


Laatst bijgewerkt: juni 2017
Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen? Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen?
Vista-life pharma

Onze vitamine D is op het laagste niveau in de winter en het voorjaar. Ontdek hoe vitamine D op peil te brengen en geniet van zijn weldaden.

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram