Gerelateerde artikels
Recept: zalmburger met guacamole
recepten
In het nieuwe boek 'Fast Food" van Sandra Bekari vind je 80 snelle recepten voor iedereen die lekker, gezond maar ook snel wil koken.
Vandaag op het menu: zalmburger met guacamole!
Lees ook: Wild of gekweekt: hoe gezond is zalm?
Tijd: in 25 minuten op tafel
Aantal: voor 2 personen
Materiaal: cutter, braadpan, broodrooster
Ingrediënten:
- 2 volkoren roggecrackers
- 250 g (bio)zalmfilet, in stukken
- 1/2 handvol dille
- 1/2 handvol bladpeterselie, fijngehakt
- sap van 1 limoen
- mespuntje cayennepeper
- 1 avocado
- 1/2 rode ui, fijngehakt
- 1/2 handvol koriander (optioneel)
- 2 sneden volkoren speltbrood, getoast
- 10 kerstomaatjes
- 2 handvol waterkers (of tuinkers, tuinkruiden...)
Bereiding:
- Mix de roggecrackers in de cutter tot paneermeel, haal uit de cutter en doe in een mengkom.
- Mix de zalm ook in de cutter.
- Meng de zalm met het paneermeel, voeg de dille, peterselie en een scheutje limoensap toe en kruid met cayennepeper en zout. Rol er twee ballen van en duw plat tot burgers.
- Plet de avocado en meng met de rode ui, een scheutje limoensap, peper en zout. Voeg eventueel wat verse koriander toe.
- Bak de zalmburgers in olijfolie.
- Besmeer de toasts met guacamole, leg de burger erbovenop. Voeg nog een scheutje limoensap toe. Werk af met tomaatjes en waterkers. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en fleur de sel.
Meer info: https://www.nooitmeerdieten.be/