Veelgestelde vragen over het coronavaccin bij kinderen van 5-11 jaar

123-kind-vaccin-arm-12-17.jpg

video

Sommige ouders vinden het evident dat ze hun kind laten vaccineren tegen covid-19, anderen zijn er resoluut tegen, maar nog veel meer ouders twijfelen. In een gratis webinar beantwoorden kinderinfectioloog dr. Daan Van Brusselen en professor vaccinologie Pierre Van Damme de meest voorkomende vragen.

Aangeboden of aanbevolen?

Het vaccin voor kinderen is niet verplicht. Gezonde kinderen krijgen het vaccin in de eerste plaats aangeboden, meer dan dat het wordt aanbevolen. Kinderen die door een aandoening meer risico lopen, kunnen zich volgens de Hoge Gezondheidsraad beter wél laten vaccineren. Komt je kind vaak in contact met mensen die kwetsbaar zijn? Dan kan dat ook een goed argument zijn om je kind te laten vaccineren. Wat je als ouder ook kiest, laat het een onderbouwde beslissing zijn. 

Lees ook: Hoe vermijd je dat je bril bedampt als je een mondmasker draagt?

Gratis webinar

“Wanneer het om hun kinderen gaat, merken we dat veel ouders zich toch meer vragen stellen over de veiligheid en het nut van het coronavaccin dan bij zichzelf,” vertelt dr. Daan Van Brusselen, kinderinfectioloog bij GZA Ziekenhuizen. “Daarom bieden we een gratis webinar aan, waarin we op basis van wetenschappelijk onderzoek én op maat van de ouders meer toelichting geven over de coronavaccinatie bij kinderen van 5 tot en met 11 jaar.” Het webinar vond plaats op woensdag 12 januari, maar je kan het hieronder integraal herbekijken. Naast dr. Daan Van Brusselen komt ook onder andere professor en vaccinoloog Pierre Van Damme aan het woord. 
Lees ook: Heeft het coronavaccin een invloed op je menstruatie en vruchtbaarheid?

Bron:
https://www.gzaziekenhuizen.be

auteur: Sofie Van Rossom, gezondheidsjournalist
Laatst bijgewerkt: maart 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram