Campagne slaapproblemen kinderen

nieuws Vlaams minister van Welzijn Vervotte heeft samen met Kind & Gezin een campagne gelanceerd over slaapproblemen bij kinderen.
1 op de 4 ouders van kinderen tussen 2 en 3 jaar heeft met slaapproblemen van hun kind te maken. De meest voorkomende slaapproblemen bij kinderen zijn inslaap- en doorslaapproblemen, slaapwandelen, hoofdbonken en nachtmerries. Voor het gezin kan zo’n slecht slapertje voor heel wat stress en slapeloze nachten zorgen. 20% van de bevolking klaagt over vermoeidheid. Te weinig slapen heeft een impact op het leven overdag én op de gezinssituatie. De Arteveldehogeschool ondervroeg 400 moeders één jaar na de bevalling over lichamelijke klachten. De absolute topper is vermoeidheid, ook op lange termijn: 70% van de moeders heeft één jaar na de bevalling met vermoeidheid te maken. Bij de meeste vrouwen gaan klachten over vermoeidheid gepaard met hoofdpijn en rugpijn.
Minister van Welzijn Inge Vervotte lanceert daarom samen met Kind en Gezin een kinderkwestie rond ‘Slaap’ voor jonge ouders:
Een kinderkwestie is achtergrondinformatie in artikelvorm over een specifiek thema, wat kan opgevraagd worden via www.kindengezin.be in de rubriek "Nieuws"...
Ouders kunnen ook een papieren exemplaar vragen aan de verpleegkundige van Kind en Gezin. De brochure geeft verschillende tips om het slaapprobleem draaglijker te maken, zoals:
• het opbouwen van een slaapritueel
• niet toegeven aan treuzeltechnieken van het kind
• als ouder bewust worden van je eigen reactie op het slacht slapen van het kind
• zelfvertrouwen van het kind opbouwen, door het overdag ook alleen bezig te laten zijn
Daarnaast wordt ouders een concreet stappenplan aangereikt waarmee ze het slaapprobleem systematisch kunnen aanpakken.

Lees ook: Slaapproblemen bij kinderen


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram