Relatieproblemen vaak oorzaak van slapeloosheid

nieuws Relatieproblemen zijn een van de belangrijkste oorzaken van slaapproblemen, zo blijkt uit een Italiaans onderzoek bij meer dan 1.000 patiënten met slaapproblemen.
64% van de ondervraagde vrouwen zegden dat 'irritaties' veroorzaakt door hun partner de voornaamste reden was van hun slaapproblemen. 41% van de vrouwen kloeg over een gebrek aan aandacht, 19% stoorde zich mateloos aan het feit dat hun echtgenoot heel de dag voor de TV zat. 15% van de vrouwen weet hun slaapprobleem aan 'zorgen over kinderen en familie'.
Mannen schreven hun slaapproblemen toe aan problemen op het werk (33%), financiële problemen (24%), een onbevredigend seksueel leven (22%) of familiale problemen (19%).
Meer dan 3 vrouwen op 4 vond dat een geheime liefdesrelatie, zelfs puur platonisch, de beste remedie is tegen slapeloze nachten. "Het compenseert het gebrek aan aandacht van de partner," aldus de onderzoekers.
Bij mannen heeft vreemdgaan echter niet hetzelfde effect. Het verhoogt integendeel hun onrust, ze voelen zich schuldig en slapen nog slechter.
Bron: Riza Psicosomatica, november 2002


Laatst bijgewerkt: april 2002

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram