Over zelfverwonding. Hoe ga je ermee om?

zelfverwonding-150.jpg

boeken-interviews Zelfverwonding bij tieners is een fenomeen dat ruimer verspreid is dan vaak wordt gedacht. Recent onderzoek toont aan dat een op de tien vijftien- tot zestienjarigen zichzelf opzettelijk verwondt: ze krassen, snijden of branden zichzelf. Het fenomeen wordt jammer genoeg nog al te vaak doodgezwegen.
Dit boek haalt zelfverwonding uit de taboesfeer en geeft duidelijke antwoorden op vragen als: Wat zijn de oorzaken van zelfverwonding? Wat zijn de gevolgen op korte en lange termijn? Hoe kan ik er goed mee omgaan? Hoe moeten ouders en leerkrachten reageren? Hoe kan zelfverwonding het beste worden behandeld?

Prof. dr. Laurence Claes is doctor in de psychologie, gedragstherapeute en docent klinische psychodiagnostiek aan de K.U.Leuven. Ze is gespecialiseerd in het onderzoek naar zelfverwonding.

Prof. dr. Walter Vandereycken, hoogleraar psychiatrie aan de K.U.Leuven, is een internationale autoriteit op het gebied van onderzoek en behandeling van onder meer eetstoornissen.

Zelfverwonding - Hoe ga je ermee om? Laurence Claes & Walter Vandereycken - ISBN 978 90 209 6984 9 - Uitgeverij Lannoo - € 17,95


Laatst bijgewerkt: september 2008

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram