Nog een lot babyvoeding uit de rekken

nieuws Op 23 mei 2002 heeft het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen bekengemaakt dat ze in een lot babyvoeding op basis van peren het pesticide chloormequat in een hoge concentratie aangetroffen had.
Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen maakt nu bekend dat in andere loten babyvoeding de norm eveneens overschreden is.

Het handelt hier over de volgende producten:

“BABYBIO PEER-POIRES” van de producent VITAGERMINE (Frankrijk),
Glazen potjes van 130 g
met lotnummer VB 096-C3
en minimale houdbaarheid: 6 april 2003

“BABYBIO KERS-PEER CERISES-POIRES” van de producent VITAGERMINE (Frankrijk),
Glazen potjes van 130 g
Als voorzorgsmaatregel beoogt men hier alle loten

Van zodra hij de contaminatie in deze loten vermoedde heeft de invoerder het Agentschap verwittigd en de producten uit de handel laten nemen.

Dit product is gericht naar baby’s ouder dan 4 maand. Gezien dergelijke potjes gebruikelijk in één maaltijd volledig worden geconsumeerd kan dit aanleiding geven tot directe ziekteverschijnselen zoals diarree en overdreven speekselontwikkeling. Indien weliswaar de dag zelf van opname geen hinder ondervonden wordt, worden geen verdere problemen verwacht. Immers chloormequat wordt zeer snel via de urine uitgescheiden zodat geen effecten op langere termijn te verwachten zijn.

Om die redenen roept het Agentschap de consumenten op om potjes die nog in hun bezit zijn en die beantwoorden aan de beschrijving, niet te verbruiken. Zij krijgen de raad de potjes terug te brengen naar het verkooppunt waar zij deze aangekocht hebben.
bron:http://www.minsoc.fgov.be


Laatst bijgewerkt: juni 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram