Gedragsproblemen door slaaptekort

nieuws Tieners hebben structureel meer slaap nodig dan jonge kinderen en volwassenen. Chronisch slaaptekort kan leiden tot leermoeilijkheden en gedragsproblemen.Dat zeiden onderzoekers van de Northwestern University in Evanston, Illinois deze week tijdens het congres van de American Academy of Neurology.

In het onderzoek werd het slaappatroon van 729 tieners in de leeftijd van 12 tot 17 jaar bestudeerd. De oudere tieners bleken later naar bed te gaan en later op te staan dan de jongere tieners. Allemaal bleken ze echter lang te slapen: gemiddeld 8,5 uur doordeweeks en 9,5 uur in de weekeinden.

Volgens onderzoeksleider Kathryn Reid komen veel adolescenten slaap tekort tijdens de schoolweek. Eerder onderzoek wees uit dat chronisch slaaptekort de schoolprestaties negatief beïnvloedt en tot gedragsproblemen kan leiden. Als de lessen op scholen later zouden beginnen, zou dat de aandacht en prestaties van leerlingen verbeteren, denkt Reid.
bron:Medisch contact


Laatst bijgewerkt: april 2002

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram