fitness

Oefen uw buikspieren voor een platte buik

nieuws 8/03/2010

Sterke buikspieren kunnen helpen om een mooi figuur te krijgen met een strakke buik. Op voorwaarde natuurlijk dat er geen vetrolletjes rond je buik zitten... Het is een fabeltje dat je met buikspieroefeningen die vetrolletjes kunt kwijtraken.

lees meer »

Sporten halveert kans op depressie

nieuws 2/02/2010

Mensen die sporten, hebben de helft minder kans om een psychische stoornis te ontwikkelen dan mensen die dat niet doen. Het gaat dan bijvoorbeeld om depressies, angststoornissen zoals fobieën en alcoholverslavingen.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Nieuwe kunstgrasvelden veiliger

nieuws 21/09/2009

Artsen van UZ Leuven hebben het risico op ernstige gewrichtsbandletsels bij kunstgrasvelden onderzocht en vergeleken met natuurlijk gras. Bij vele voetballers, trainers en begeleiders leeft immers het idee dat spelen op een kunstgrasveld gevaarlijker is dan op natuurlijk gras.

lees meer »

Cafeïne vermindert spierpijn

nieuws 2/06/2009

Cafeïne vermindert spierpijn in de bovenbenen tijdens intensief fietsen. Dat blijkt uit onderzoek bij jonge mannen gepubliceerd in het International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism.

lees meer »

Trilplaat werkt echt

nieuws 6/04/2009

De trilplaat (Power Plate), een toestel waarbij je oefeningen op een trillend platform moet uitvoeren, werkt echt. Lichte oefeningen op de trilplaat doen met name het buikvet slinken.

lees meer »

Gespierde mannen leven langer

nieuws 18/09/2008

Gespierde mannen hebben minder hartziekten en minder kanker en leven ook langer. Dat blijkt uit een studie bij bijna 9.000 mannen tussen 20 en 80 jaar die gedurende 19 jaar werden gevolgd.

lees meer »

Golfers leven langer

nieuws 12/08/2008

De sterftekans van golfspelers is veertig procent minder dan die van niet-golfers - en dat betekent dat golfspelers vijf jaar langer leven dan normaal.

lees meer »

Beste kinderfietshelmen

nieuws 7/05/2008

Volgens een test van kinderfietshelmen van de Nederlandse Consumentenbond is de helm Ventura Sport Helmet de 'beste koop' (= beste verhouding prijs-kwaliteit).

lees meer »

Zonder beha is beter

nieuws 5/05/2008

Volgens de Zweedse gynaecoloog Göran Samsioe van Lund University's Department of Obstetrics and Gynecology zijn tienermeisjes beter af zonder beha. Een te stevige beha beperkt de natuurlijke bewegingen van de boezem waardoor het weefsel zwakker wordt en de borsten gaan doorhangen.

lees meer »

Hoe kies je de juiste fietsmaat?

nieuws 1/04/2008

De lichaamsbouw van de fietser bepaalt wat voor hem of haar de juiste fietsmaat is. Tegenwoordig bestaan er computerprogramma’s om de exacte fietsmaat te berekenen in functie van bepaalde lichaamsmaten.

lees meer »

Sportschoenen (soorten en vereisten)

dossier 1/03/2008

Tegenwoordig bestaat er voor elke sport een specifieke schoen, zelfs voor darten en wildwaterkanoën! Er bestaat dus behoefte aan veel verschillende soorten sportschoenen.

lees meer »

Leer de foxtrot en blijf gezond

nieuws 22/01/2008

De Britse regering overweegt om danslessen terug te betalen via de National Health Service om de groeiende zwaarlijvigheid van de Britse bevolking terug te dringen.

lees meer »

Ontbijtgranen beter voor recuperatie dan sportdrank

nieuws 30/09/2007

Volle ontbijtgranen en afgeroomde melk zijn minstens even goed om te recupereren na een sportinspanning dan speciale sportdranken, aldus een onderzoek voorgesteld op de 54ste jaarvergadering van de American College of Sports Medicine (ACSM).

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram