Nordic walking

nordic-walking-3vr.jpg

nieuws Noors wandelen of Nordic Walking is eigenlijk een vorm van fitnessen terwijl je wandelt en geniet van de omgeving en de buitenlucht. Tijdens het wandelen maak je gebruik van bepaalde beweegtechnieken met speciaal ontwikkelde "Nordic Walking stokken". Armen, boven- en onderlichaam worden effectiever en intensiever getraind dan bij gewoon wandelen. Ongeveer 90% van alle spieren worden actief ingezet tijdens Nordic Walking. (Bij wandelen bedraagt dit 60% van alle spieren).
Hoe intensief je traint bij Nordic Walking bepaalt de sporter zelf. Dit maakt dat de instapdrempel voor wie met sport wil starten laag is en dat ervaren sporters een intensieve Nordic Walking work-out zullen appreciëren ter ondersteuning van hun andere sportactiviteiten.
• Sterkere spieren
Bij het Nordic Walking worden alle spieren van het lichaam geoefend: armen, schouders, nek en borstspieren, bilspieren en beenspieren.
• Betere ademhaling en uithouding
Dankzij een goede houding, kan men makkelijker en vrijer ademen. Door een verhoging van de hartslag met circa 15% wordt er meer zuurstof door het lichaam gepompt.
• Gewichtsverlies
Een Nordic walker verbruikt circa 400 kcal/uur in vergelijking met 280 kcal/uur bij het traditionele wandelen.
• Comfortabele wandelbeweging
De stokken bieden steun en stabiliteit en verminderen de belasting op de knieën, heupen, enkels en wervelkolom.
• Ontspanning en natuur
Nordic Walking werkt ontstressend dankzij de gezonde beweging en de buitenlucht.

Bron: www.nordicfitnessworld.info/_be/
www.hiking.be/


Laatst bijgewerkt: juli 2006

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram