Voetbalfans lopen risico op mazelen

Laatst bijgewerkt: februari 2021
voetbalfans-150.jpg

nieuws Zwitserland waarschuwt voetballiefhebbers en toeristen voor mazelen. Sinds vorig jaar woedt er een mazelen-epidemie in Zwitserland. Meer dan 1500 mensen werden besmet. Intussen heeft de epidemie zich ook uitgebreid naar Duitsland, o.m. Beieren en Baden-Wurtenberg.
Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen worden besmet. In Zwitserland is meer dan de helft van de besmetten ouder dan 15 jaar. Het gaat hoofdzakelijk om mensen die niet of slecht gevaccineerd zijn.
Iedereen die naar Zwitserland reist, en zeker wie van plan is om deze zomer op de UEFA-cup aanwezig te zijn, wordt aangeraden om zich te laten vaccineren. Bij de UEFA-cup komen er grote hoeveelheden mensen samen, op een kleine oppervlakte. Het virus kan zich dan juist goed verspreiden. De wereldgezondheidsorganisatie is dan ook bang voor duizenden nieuwe besmettingen, onder de supporters en teams.
In oktober 2007 werden ook in Antwerpen een aantal gevallen van mazelen vastgesteld binnen de Joodse gemeenschap. Voor zover bekend heeft het virus zich niet verspreid buiten de Joodse gemeenschap van Antwerpen.
In Vlaanderen wordt mazelenvaccinatie gratis aangeboden op de leeftijd van 12 maand en in het vijfde leerjaar (11-12 jaar). De Wetenschappelijke Studiegroep voor Reisgeneeskunde beveelt mazelenvaccinatie ook aan voor alle niet-gevaccineerde personen geboren na 1960 voor elke reis naar een ontwikkelingsland.

Lees ook: Mazelen in Antwerpen


Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram