RSV

RSV veroorzaakt een infectie in de luchtwegen. Het is één van de belangrijkste oorzaak van luchtweginfecties bij jonge kinderen. RSV is het enige respiratoire micro-organisme dat bij zuigelingen (van zes weken tot zes maanden) ondanks moederlijke antistoffen toch ziekte veroorzaakt. RSV-infectie lijkt erg op een verkoudheid met een verstopte neus en slijm, piepende ademhaling, hoestbuien, soms koorts. Ze kan evolueren tot een ernstige infectie van de lagere luchtwegen (bronchiolitis of pneumonie).

21 artikels over RSV , per
Bekijk

Geen oorzakelijk verband RSV-infectie en astma

Geen oorzakelijk verband RSV-infectie en astma
nieuws 24/04/2018

Volgens een studie aan het universitair ziekenhuis UMC Utrecht bestaat er waarschijnlijk geen oorzakelijke verband tussen een infectie met het respiratoir syncytieel virus (RSV) en het ontstaan van astma op de leeftijd van zes.

lees meer »

Bronchiolitis

Bronchiolitis
dossier 14/12/2017

Elk kind jonger dan 2 jaar kan bronchiolitis oplopen. Het betreft een virale infectie die meestal (in 50 tot 80% van de gevallen) door een respiratoir syncytiaal virus (RSV) wordt veroorzaakt.

lees meer »

Schrijf in op de gezondheid.be nieuwsbrieven

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken uw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV.

Video: Verkoudheid of griep?

Video: Verkoudheid of griep?
video 26/10/2015

In dit filmpje verneem je wat het verschil is tussen een verkoudheid en griep en kom je meer te weten over hoe je griep kunt voorkomen of genezen.

lees meer »

Milde griepepidemie in Nederland

Milde griepepidemie in Nederland
nieuws 16/01/2015

Sinds medio december heerst in Nederland een griepepidemie. Dat meldt het Nederlandse RIVM. Als er twee weken achter elkaar meer dan 51 op 100.000 mensen met griepachtige klachten naar de huisarts gaan, noemen we dat een epidemie.

lees meer »
21 artikels over RSV , per
Bekijk
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt