brood

Gebakken voedingswaren, gemaakt van bloem of meel dat is bevochtigd, gekneed en soms gefermenteerd. Belangrijk voedsel sinds de prehistorie, het wordt gemaakt in verschillende vormen, met verschillende ingrediënten en volgens verschillende methoden.

59 artikels over brood , per
Bekijk

Eten zonder gluten

Eten zonder gluten
nieuws 18/02/2019

Er zijn tegenwoordig nogal wat mensen die bewust geen gluten meer eten. Ze zijn ervan overtuigd dat het goed is voor hun lijn en minder belastend voor hun spijsverteringsstelsel. Ze denken tout court dat ze zich beter zullen voelen en minder gezondheidsklachten zullen hebben.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.

Broodje wortelmartino

Broodje wortelmartino
recepten 2/11/2017

Als er één broodje op-en-top Vlaams is, dan is het wel de fameuze martino. Deze veggie-variant ziet er precies als een echte martino uit. En dankzij de pittige mayonaise smaakt hij ook heel erg naar het origineel.

lees meer »

Anti-broodrage kan leiden tot jodiumtekort

Anti-broodrage kan leiden tot jodiumtekort
nieuws 8/04/2016

De huidige rage om minder of helemaal geen brood meer te eten, kan voor bepaalde bevolkingsgroepen leiden tot een jodiumtekort. Dat zegt de Nederlandse hoogleraar interne geneeskunde Robin Peeters van het Erasmus MC. Die uitspraak heeft voor heel wat controverse gezorgd.

lees meer »

Is spelt gezond en tarwe ongezond?

Is spelt gezond en tarwe ongezond?
nieuws 22/12/2015

Spelt(brood) is de laatste tijd een echte hype. Het zou veel gezonder, lichter verteerbaar zijn en veel minder calorieën bevatten dan tarwe en andere graansoorten. Het zou ook de enige graansoort zijn die 'niet verzurend' werkt in uw lichaam,

lees meer »

1 op 5 kinderen gooit boterhammen weg op school

1 op 5 kinderen gooit boterhammen weg op school
nieuws 8/02/2015

18 procent van de Vlaamse kinderen tussen 8 en 12 jaar oud gooit regelmatig de boterhammen die ze ’s middags niet opeten in de vuilnisbak. Het vroege uur van de middagpauze en het gebrek aan tijd om te eten, zijn belangrijke redenen voor de voedselverspilling.

lees meer »

Moet je meer eten als het koud is?

Moet je meer eten als het koud is?
dossier 1/01/2015

Wanneer het koud is, verbruikt je lichaam meer energie om je lichaamstemperatuur op peil te houden. Je rilt van de kou en beweegt meer om het warm te krijgen wat je calorieverbruik verder opdrijft.

lees meer »

Zijn aardappelen ongezond?

Zijn aardappelen ongezond?
nieuws 21/11/2014

TV-kok en zelfverklaarde voedingsdeskundige Pascale Naessens lanceerde een oproep aan consumenten om in plaats van aardappelen of pasta meer groenten te eisen op restaurant.

lees meer »

Zijn pasta en aardappelen dikmakers?

Zijn pasta en aardappelen dikmakers?
nieuws 27/08/2014

Het is een wijdverspreid misverstand dat pasta (spaghetti en dergelijke) of aardappelen een dikmaker zouden zijn. Hetzelfde geldt trouwens voor brood. Deze voedingsmiddelen leveren veel voedingsstoffen en bevatten in verhouding tot hun volume en gewicht weinig calorieën.

lees meer »

Haverbrood is veilig voor coeliakie-patiënt

Haverbrood is veilig voor coeliakie-patiënt
nieuws 7/08/2014

Haverbrood is een uitkomst voor mensen met gluten-intolerantie (coeliakie), want in tegenstelling tot tarwe, gerst en rogge bevat haver geen gluten, zo blijkt uit onderzoek aan de Universiteit Wageningen.

lees meer »

Brood vervangen erg ingewikkeld

Brood vervangen erg ingewikkeld
nieuws 6/03/2014

De laatste tijd wordt er veel gediscussieerd over brood. Het zou ongezond zijn en een dikmaker. Maar kun je gezond eten zonder brood? Brood vervangen is erg complex en kan leiden tot tekorten, zegt het Nederlandse Voedingscentrum.

lees meer »

Glutenvrij dieet eenzijdig

nieuws 12/02/2014

Een glutenvrij dieet volgen zonder medische noodzaak en goede begeleiding kan de gezondheid schaden. Dat stelt de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV). De patiëntenvereniging noemt een glutenvrij dieet modieus, maar eenzijdig.

lees meer »

5 vezelrijke tips om gezond te blijven

5 vezelrijke tips om gezond te blijven
nieuws 9/12/2013

Uit een recent Amerikaans onderzoek blijkt dat een tekort aan vezels eerder leidt tot ernstig overgewicht en andere welvaartziekten. Dit onderzoek bevestigt daarmee het belang van voldoende vezel in onze voeding.

lees meer »

‘Broodje gezond’ vaak niet gezond

‘Broodje gezond’ vaak niet gezond
nieuws 14/10/2013

Een broodje gezond is doorgaans minder gezond dan de naam doet vermoeden. Het witte brood, het hoge zoutgehalte en de forse maat maken dat het broodje vaak allesbehalve een gezonde keuze is.

lees meer »
59 artikels over brood , per
Bekijk
Wat denk jij?

Is warm eten 's avonds slecht voor de lijn?

  • Ja
  • Nee


pub