Gele koorts gevallen in Paraguay, Argentinië en Brazilië

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

nieuws Recent werden verscheidene nieuwe gevallen van Gele Koorts gesignaleerd in Latijns Amerika, meer bepaald in en rond het drielandenpunt waar Argentinië, Paraguay en Brazilië elkaar raken, in de beboste streken rond de Iguassu watervallen.
Mensen die naar Brazilië of Paraguay reizen, worden in elk geval aangeraden zich te laten vaccineren tegen Gele Koorts.
Voor Argentinië geldt dit enkel indien de bestemming in een van de volgende noordelijke departementen ligt: Misiones, Guarani, Monte Carlo, El Dorado, San Pedro, General Manuel Belgrano en Puerto Iguazu.
Algemeen geldt wel dat personen die voor langere tijd in het zuidamerikaanse continent rondtrekken of er (gaan) werken, zich in elk geval beter tegen Gele Koorts laten inenten en dit vanaf de leeftijd van 9 maanden. Voor kinderen onder deze leeftijd en volwassenen boven de 70 jaar, moet eerst in samenspraak met de arts overwogen worden of de risico's van het vaccin opwegen tegen de risico's op het oplopen van de aandoening.
Voor een centrum dicht bij u in de buurt waar u de Gele Koorts vaccinatie kan bekomen, zie http://www.itg.be/ITG/Uploads/MedServ/NADRVACC.htm
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram