RIZIV lanceert zorgtraject nierinsufficiëntie

Laatst bijgewerkt: december 2019
zorgtrajecten-150.jpg

nieuws Sinds 1 juni zijn de zorgtrajecten voor de patiënten die leiden aan chronische nierinsufficiëntie officieel gestart. Patiënten met diabetes type 2 dienen nog te wachten tot 1 september 2009.
Een zorgtraject organiseert en coördineert de aanpak en opvolging van patiënten met chronische ziekten. Patiënten moeten aan een aantal voorwaarden voldoen, en kunnen vrij kiezen of zij al dan niet een contract afsluiten. Eens afgesloten, is het geldig gedurende 4 jaar. De patiënt, de huisarts en de specialist moeten het contract ondertekenen, en dan moet het bezorgd worden aan de adviserend geneesheer van het ziekenfonds.
Voordeel van een zorgtraject is ten eerste dat de patiënt binnen het zorgtraject, geen persoonlijk aandeel moet betalen bij zijn huisarts of specialist. Beter geïnformeerd en opgevolgd, zal hij ook beter verzorgd worden
Ten tweede krijgt de huisarts binnen het zorgtraject een centrale rol, zodat hij de patiënt beter kan opvolgen tijdens de therapeutische behandeling. Binnen deze coördinerende rol wordt de huisarts gesteund door de expertise van een geneesheer-specialist.
Ten derde hebben ook de apothekers, voor de levering van zelfhulpmateriaal, en verplegers, als educatoren, een belangrijke plaats in de begeleiding van de patiënt.

Meer info: www.zorgtraject.be
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram