Voorkom brand

Laatst bijgewerkt: november 2005
vlammen-2.jpg

nieuws • Maak de filter van de wasdroger bij voorkeur na iedere wasbeurt (maximaal na drie wasbeurten) stofvrij. Heeft uw droger een luchtafvoerslang? Maak dan ook die één keer per jaar stofvrij.
• Zet de TV helemaal uit (niet op stand-by) als er niemand naar kijkt.
• Zorg voor voldoende afstand tussen halogeenspotjes en brandbaar materiaal. Bij inbouw in een verlaagd plafond moet de warmte goed weg kunnen. Er moet dus voldoende ruimte zijn tussen plafond en verlaagd plafond.
• Rol een kabelhaspel altijd helemaal uit als u er een elektrisch apparaat op aansluit. Een opgerold snoer in een haspel wordt warm, waardoor het isolatiemateriaal smelt. Grote stroomverbruikers zoals elektrische frituurpannen of elektrische kacheltjes kunt u beter rechtstreeks op een stopcontact dan op een kabelhaspel of stekkerdoos aansluiten.
• Gebruik de magnetron / oven uitsluitend voor het bereiden of verwarmen van voedsel of drank. Het verwarmen of drogen van ander materiaal dan voedsel levert brandgevaar op.
• Test een elektrische deken wanneer u die voor de eerste keer in het seizoen gaat gebruiken.
• Maak minimaal éénmaal per drie maanden de vetfilter van de afzuigkap schoon en/of vervang het. Bij een vlam in de pan, of bij intensief gebruik van het kooktoestel kan de hele afzuigkap in brand raken.
• Maak uw broodrooster, stofzuiger, haarföhn, frituurpan e.d. regelmatig schoon. Vervuilde apparaten zijn een stuk onveiliger en vergroten de kans op brand.
• Zorg voor voldoende ventilatiemogelijkheden als u apparatuur inbouwt. In elk apparaat ontstaat warmte. Houd daarmee rekening als u een TV, versterker, videorecorder, PC, oven, magnetron of halogeenspotjes inbouwt. Onvoldoende ventilatie veroorzaakt oververhitting en daarmee de kans op brand.
Passiflora forte – Rustgevend bij stressmomenten [copy] Passiflora forte – Rustgevend bij stressmomenten [copy]
A.Vogel

Vind rust in tijden van stress en spanning met de combinatie van ontspannende planten.

Meer weten ?

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram