ad

Suiker verhoogt risico op borstkanker

Laatst bijgewerkt: augustus 2019
eclair-120.jpg

nieuws Regelmatig gesuikerde voedingswaren eten, o.m. koekjes, snoep, ijs, honing, chocolade, enz. zou het risico op borstkanker tot 12% kunnen verhogen. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek bij ruim 5000 Italiaanse vrouwen tussen 23 en 74 jaar, waarvan de helft veel en de andere helft weinig gesuikerde produkten (met een hoge glycemische index) aten.


bron: Annals of Oncology, 25 October; http://annonc.oxfordjournals.org, doi: 10.1093/annonc/mdj051

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub