Informatiecampagne over medische hulpmiddelen

Laatst bijgewerkt: april 2019
logo-FAGG-med-hulpmiddelen-03-19.png

nieuws

Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) lanceert een informatiecampagne om gezondheidszorgbeoefenaars en hun patiënten te informeren over medische hulpmiddelen.

Het doel van deze nieuwe campagne is om gezondheidszorgbeoefenaars bewust te maken van het belang van het melden van incidenten met medische hulpmiddelen. Het uiteindelijke doel is het verder verbeteren van de opvolging van medische hulpmiddelen die door en voor patiënten worden gebruikt.

Medische hulpmiddelen zijn nog te weinig gekend en toch worden deze op grote schaal gebruikt door alle gezondheidszorgbeoefenaars en patiënten zelf. Een medisch hulpmiddel is een gezondheidsproduct waarmee de medische handeling op fysieke of mechanische wijze wordt uitgevoerd: verbanden, bloeddrukmeters, heupprotheses, pacemakers of zelfs contactlenzen; het gamma aan medische hulpmiddelen is bijzonder uitgebreid.

De basis van het proces van verbetering en controle van medische hulpmiddelen is de melding van incidenten door gezondheidszorgbeoefenaars. Mogelijke problemen moeten in kaart worden gebracht, zodat daarna de nodige oplossingen kunnen worden gevonden. De nieuwe informatiecampagne van het FAGG benadrukt dan ook de noodzaak en de wettelijke verplichting voor gezondheidszorgbeoefenaars om incidenten met medische hulpmiddelen te melden. Deze alarmsignalen zorgen ervoor dat het FAGG zicht krijgt op incidenten “op het terrein” en corrigerende maatregelen kan nemen om de kwaliteit, de doeltreffendheid en de veiligheid van medische hulpmiddelen te verbeteren.

Meer info:
www.medischhulpmiddel.be


Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram