ad

Hersenschudding: rust is de remedie

Laatst bijgewerkt: maart 2019

nieuws Bij een lichte hersenschudding kan je voor korte tijd bewusteloos raken. Ook heb je daarna tijdelijk last van geheugenproblemen. Verdere problemen zijn hoofdpijn en misselijkheid, soms zelfs braakneigingen.
Een zware hersenschudding is een ander geval. De symptomen zijn hetzelfde als bij een lichte hersenschudding, ze houden alleen langer aan. Meestal verkeer je in een shocktoestand bleek gezicht, veel transpireren, snelle pols en lage bloeddruk. Ook kunnen verschijnselen voorkomen die wijzen op stoornissen van het zenuwstelsel: bijvoorbeeld spreekstoornissen, halfzijdige verlamming, of gevoelsverlies. Als er geen complicaties optreden, herstel je helemaal van een zware hersenschudding.

De enige remedie tegen een hersenschudding is rust. Bij een lichte hersenschudding is een paar dagen tot een week rust voldoende. Logischerwijs wordt er bij een zware hersenschudding een langere rustperiode voorgeschreven, afhankelijk van de klachten die men heeft. In heftige gevallen van een zware hersenschudding kunnen er nog tijden restverschijnselen voorkomen zoals epileptische aanvallen. Soms kan het jaren duren voordat die overgaan.

zie ook artikel : Wat doen bij een hersenschudding?

zie ook artikel : Hersenschudding
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
ad


pub