Barbecuesalade van wortel en kool met tahindressing

Laatst bijgewerkt: August 2018
GettyImages-612931116-694x400.jpg

recepten De combinatie van wortel en koolsla met een tahindressing levert een verfrissende en originele salade op. Het slaatje is in een mum van tijd klaar en is perfect om als bijgerecht te serveren bij een barbecue. Door het citroensap heeft het slaatje een lekker frisse toets. Ideaal voor tijdens warme zomeravonden.

Ingrediënten

VOOR VIER PERSONEN
Voor de salade:

  • Een halve wittekool
  • 4 tot 5 wortels
  • zwarte peper
  • gedroogde veenbessen (optioneel voor garnering)
Voor de dressing:

  • Een halve citroen, uitgeperst
  • 2 grote eetlepels tahin
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel appelciderazijn
  • 1/2 theelepel cayennepeper

ZO MAAK JE EEN VEGAN BARBECUESALADE VAN WORTEL EN KOOLSLA

Snijd de wortel met een dunschiller in lange slierten. Hak de wittekool ook in slierten, dat gaat makkelijk met een broodmes. Doe alle slierten in een kom en zet aan de kant.

Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kleine kom en mix met een vork door mekaar. Giet de dressing over de groenten en meng alles door mekaar. Voeg op het laatste nog wat zwarte peper toe naar smaak en garneer eventueel met gedroogde veenbessen.

Auteur: Ciara Reid

pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt