ad

Meer gewrichtspijn bij regenweer?

Laatst bijgewerkt: september 2017
123-het-weer-regen-paraplu-08-17.jpg

nieuws

Mensen die lijden aan artritis zijn ervan overtuigd dat het weer een invloed heeft op hun aandoening en dat ze meer pijn hebben als regent. Een nieuwe studie aan de University of Washington Health Sciences gepubliceerd in PLOS One komt echter met verrassende resultaten. 

De onderzoekers analyseerden de zoektermen die tussen 1 januari en 31 december 2015 op Google werden ingegeven in 45 Amerikaanse steden en die op een of andere manier met gewrichtspijn hadden te maken. Ze vergeleken die met de dagtemperaturen in die steden. Het aantal hits op Google over kniepijn bereikte een piek als de temperatuur rond 22,8 °C lag, het aantal vragen over heuppijn piekte bij 38,3 °C. Bij temperaturen beneden -5 °C en boven 30 °C daalde het aantal vragen. Ook als het regende nam het aantal vragen af. 

De auteurs vermoeden dat er meer klachten over gewrichtspijn voorkomen bij mooi weer omdat mensen dan actiever worden en buiten gaan spelen, werken of sporten, met het risico op overbelasting en acute letsels. Als de temperatuur te laag of te hoog is, of als het regent, bewegen ze minder, en zijn er ook minder klachten. 

Bron:
PLOS One
http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0181266
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub