Meer gewrichtspijn bij regenweer?

Laatst bijgewerkt: September 2017 | 3 reacties
123-het-weer-regen-paraplu-08-17.jpg

nieuws

Mensen die lijden aan artritis zijn ervan overtuigd dat het weer een invloed heeft op hun aandoening en dat ze meer pijn hebben als regent. Een nieuwe studie aan de University of Washington Health Sciences gepubliceerd in PLOS One komt echter met verrassende resultaten. 

De onderzoekers analyseerden de zoektermen die tussen 1 januari en 31 december 2015 op Google werden ingegeven in 45 Amerikaanse steden en die op een of andere manier met gewrichtspijn hadden te maken. Ze vergeleken die met de dagtemperaturen in die steden. Het aantal hits op Google over kniepijn bereikte een piek als de temperatuur rond 22,8 °C lag, het aantal vragen over heuppijn piekte bij 38,3 °C. Bij temperaturen beneden -5 °C en boven 30 °C daalde het aantal vragen. Ook als het regende nam het aantal vragen af. 

De auteurs vermoeden dat er meer klachten over gewrichtspijn voorkomen bij mooi weer omdat mensen dan actiever worden en buiten gaan spelen, werken of sporten, met het risico op overbelasting en acute letsels. Als de temperatuur te laag of te hoog is, of als het regent, bewegen ze minder, en zijn er ook minder klachten. 

Bron:
PLOS One
http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0181266


verschenen op : 07/09/2017

3 reacties

Meer gewrichtspijn bij regenweer?

door anoniem, 11 September 2017 om 09:46

Klopt bij de eerste kou heb ik het al zitten ,pijn van spieren en pees.Echt niet leuk.Als het warm is denk ik dat ik gezond ben en vanaf de kou trekken de spieren samen en krijg ik vocht op houding en pijn in de schouder die uitstraalt naar de nek"

Meer gewrichtspijn bij regenweer?

door anoniem, 11 September 2017 om 05:25

Normaal hoofdakeljk klachten bij de grote gewichten. Bij regenweer is dit extremer en ook in de kleur gewrichten. Pezen, kraakbeen, spieraanhechtingen en gewrichten zijn dan vele malen gevoeliger en zonder pijnstilling is het niet te doen. Met pijnstilling is het enigszins doenbaar maar ook dit zet geen zoden aan de dijk. Gemak houden is het devies en afleiding zoeken.

Meer gewrichtspijn bij regenweer?

door anoniem, 7 September 2017 om 10:22

véél hebben gewricht pijnen bij storm en regen of hard vriezen en storm ook erg voor mensen met reuma

bekijk alle 3 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub