ad

Helft Britse meisjes vermijdt sport wegens last van borsten

Laatst bijgewerkt: februari 2016
123-sportBH-kopen-kiezen-02-16.jpg

nieuws Ongeveer de helft van de Britse meisjes op de middelbare school vermijdt sport wegens schaamte over of last van hun borsten. Dat blijkt uit een studie in het Verenigd Koninkrijk waaraan meer dan 2.000 schoolmeisjes tussen 11 en 17 jaar deelnamen. De studie verscheen in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Adolescent Health.

Meer dan driekwart van de meisjes had een probleem met hun borsten: schaamte in de kleedkamer of tijdens het sporten omdat hun borsten op en neer wippen, of klachten over borstpijn. 15 % van de ondervraagde meisjes vond hun borsten te groot om te sporten.
De problemen waren het grootst rond de leeftijd van 14 jaar.
De studie toont ook aan dat de overgrote meerderheid van de ondervraagde meisjes niet weet of hun beha geschikt is om te sporten, welke beha ze het beste dragen als ze sporten, en hoe ze borstpijn kunnen vermijden tijdens het sporten. Meer dan de helft van de meisjes droeg nooit een sportbeha, slechts 10 % droeg altijd een sportbeha tijdens het sporten.

Bijna allemaal vertelden ze de onderzoekers dat ze meer wilden weten over borstgezondheid en een betere ondersteuning van hun borsten.
Volgens de onderzoekers heeft onderzoek aangetoond dat een goede sportbeha veel problemen kan voorkomen, ongeacht de borstgrootte.
Volgens de onderzoekers toont de studie aan dat meisjes op school veel meer uitleg moeten krijgen over borstgezondheid en borstondersteuning.

zie ook artikel : Waarom een sportbeha belangrijk is


ad


pub