Nieuwe website bundelt vragen over gezondheid en milieu

Laatst bijgewerkt: april 2015
123-milieu-natuur-groen-aarde-170_08.jpg

nieuws Mag je sporten langs een drukke weg? Hoe kan je schimmelproblemen in je woning vermijden? En hoe voorkom je een tekenbeet? De nieuwe website www.gezondheidenmilieu.be biedt een antwoord op al deze vragen. De website is een initiatief van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) en de medisch milieukundigen (mmk’s) van de Vlaamse Logo’s, met steun van de Vlaamse overheid.

Op deze website vind je per thema informatie over de invloed van milieu op onze gezondheid. Je leest er ook tips om blootstelling aan milieuproblemen te vermijden en maakt er kennis met leuke projecten over gezondheid en milieu.

De milieuthema’s die aan bod komen, zijn in zes categorieën gegroepeerd: gezond binnen, gezond buiten, straling, ongewenste dieren, verkeer en hotspots. Dat laatste zijn plaatsen in Vlaanderen waar de milieuvervuiling verhoogd is, bijvoorbeeld door historische redenen zoals de aanwezigheid van een vervuilde fabriek.


Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
In samenwerking met Phonak

De impact van gehoorverlies op de levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de online gratis hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram