Hooikoorts: hazelaar en els staan in bloei

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

nieuws Slecht nieuws voor hooikoortspatiënten: hazelaar en els staan al een tijdje in bloei, maar in de komende dagen zal de pollenproductie van de els en hazelaar verder toenemen. Vooral elzenpollenconcentraties kunnen flink gaan oplopen. Ook andere bomen, zoals katwilg en taxus, kunnen pollen gaan produceren. De hooikoortsklachten zullen hierdoor toenemen. Voor berk, es en eik is het nog even wachten. Vanaf einde maart komen ook de eerste grassen in bloei.

Met de start van het pollenseizoen heeft het farmaceutische bedrijf MSD Belgium een ‘Pollen-Info app’ voor smartphones gelanceerd. De gebruiksvriendelijke, gratis te downloaden, app voorspelt namelijk tot 5 dagen op voorhand de plaatselijke pollenconcentratie in de lucht. Hiermee kan de patiënt de nodige voorzorgsmaatregelen treffen tegen deze jaarlijks weerkerende last.
De app kan volledig gepersonaliseerd en afgestemd worden op de individuele allergieën. Zo is er keuze uit 7 verschillende plantentypes (els, berk, eik, cipres, es, grassen en brandnetel) en de app houdt ook rekening met de plaatsgebonden situatie: 20 steden in België en het Groothertogdom Luxemburg zijn beschikbaar. Als de gebruiker dit niet handmatig zelf selecteert, dan geolokaliseert de app automatisch de dichtstbijzijnde regio. De app waarschuwt aan de hand van vier kleurcodes voor de desbetreffende pollenverwachting. Bovendien vertellen verschillende tips en tricks hoe de blootstelling aan pollen verminderd of vermeden kan worden.  
Dormeasan forte – Voor een gezonde nachtrust Dormeasan forte – Voor een gezonde nachtrust
A.Vogel

Helpt om goed te slapen, brengt lichaam en geest tot rust om fris en uitgerust wakker te worden.

Meer weten ?

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram