Wat is een schijnzwangerschap?

123-h-schijnzw-falsepreg-01-19.jpg

dossier

Een schijnzwangerschap (pseudocyesis) is een toestand waarin een vrouw geen maandstonden krijgt en alle symptomen heeft die lijken op een zwangerschap (onder andere misselijkheid, moeheid, opgeblazen gevoel, pijnlijke, grotere of gevoeliger borsten…), terwijl er geen vrucht in de baarmoeder aanwezig is. Na verloop van tijd, maar later dan normaal, komt dan meestal toch de menstruatie.

Een schijnzwangerschap kan voorkomen bij vrouwen die heel graag zwanger willen worden, maar ook bij vrouwen die dat niet willen. Waarschijnlijk ontstaat de schijnzwangerschap onder invloed van bepaalde hormonen.
 
Om er achter te komen of u echt zwanger bent, kunt u het beste een zwangerschapstest doen. Als u ook dan nog twijfelt, kunt u uw huisarts raadplegen.

Meer info
www.allesoverseks.be/schijnzwangerschap

Laatst bijgewerkt: augustus 2022
Ga op 4 februari naar de bioscoop! Ga op 4 februari naar de bioscoop!
Stichting tegen Kanker

Want op Wereldkankerdag schenkt de bioscoopsector 1 euro van elke verkocht filmticket aan Stichting tegen Kanker. Dus rep je die dag met familie en vrienden naar de bioscoop!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram