Tournée Minérale voor schoolkinderen: ‘FebruWater’

nieuws

In februari laten heel wat mensen alcohol staan in het kader van Tournée Minérale. Vlaams Instituut Gezond Leven is fan van het initiatief en lanceert ‘FebruWater’, een gelijkaardig concept voor schoolkinderen, waarbij ze aanraden om gesuikerde dranken zoveel mogelijk te vermijden. 

Lees ook: Tournée Minérale: ontdek zelf de voordelen van een alcoholvrije maand

“Slechts 15% van de 6- tot 14-jarigen drinkt de aanbevolen hoeveelheid water, en 18% van de -14-jarigen drinkt elke dag gesuikerde frisdrank. Als school heb je natuurlijk niet alles in de hand. Maar, je kan wel je steentje bijdragen en leerlingen bewust maken van het belang van water”, zo meldt de organisatie in een persbericht. Met de actie FebruWater richt Gezond Leven zich dan ook in eerste instantie tot de leerkrachten. Al staan ze er natuurlijk niet alleen voor.
Facebookgroep
“In februari zullen we in onze facebookgroep Gezonde School lesideeën, weetjes, tips en inspiratie posten over water op school. Je herkent ze aan de hashtag #februWater. Zo ontdek je hoe je jouw leerlingen kan motiveren om meer water te drinken, waar je lesmateriaal vindt over water, hoe je een (gratis) wateraanbod installeert op school, welke regels je kan opnemen in het schoolreglement over water en nog veel meer.”

Scholen waar sowieso al wordt ingezet op water drinken, kunnen altijd een mailtje sturen naar laura.vandeweghe@gezondleven.be met vermelding van het initiatief. Zij krijgen dan een plaatsje in de spotlight en zullen zo andere scholen inspireren om ook mee te doen.

Lees ook: Hoe geef je water een lekker smaakje?

Bron:
www.gezondeschool.be
www.gezondleven.be

Lees ook: Test je kennis over water & frisdranken

auteur: Sofie Van Rossom, gezondheidsjournalist
Laatst bijgewerkt: februari 2024

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram