"Wandel je slank en gelukkig", een boek over de voor(oor)delen van wandelen

wandel je slank.jpg

boeken-interviews

Wie er nog geen fan van was, is dat het voorbije jaar (al dan niet noodgedwongen) misschien wel geworden: wandelen is tegenwoordig redelijk hip. Het wordt al lang niet meer gezien als het geliefde tijdverdrijf van al wie grijs en stram is. Maar goed ook, want de voordelen van een fikse wandeling zijn quasi eindeloos. Het geeft je meer energie, vermindert stress, verbetert je mentale welzijn én helpt je om af te vallen.

Trek je bij dat laatste argument je wenkbrauwen op? Dan raad ik je om het boek van Lies Helsloot eens te lezen. In “Wandel je slank en gelukkig – Hoe meer stappen je leven kan veranderen” wil ze je aanzetten tot een nieuwe levensstijl, waarin wandelen een zeer belangrijke rol speelt. 

Aan de hand van overtuigende feiten en cijfers legt ze de vooroordelen en de voordelen van wandelen bloot. Wat is wandelen? Waarom kom je kilo’s bij? Wat is een gezond BMI? De vraag hoeveel gewicht je kan verliezen door te wandelen komt zeker aan bod, maar de auteur wil ons ook wijzen op alle andere voordelen van wandelen: het geeft ons metabolisme een boost, het verbrandt vet, het maakt je benen en lichaam sterker, maakt komaf met cellulite, verlaagt de bloeddruk, verlicht gewichtspijn, en nog zoveel meer. 

Ben je overtuigd van de voordelen van wandelen, maar weet je niet goed hoe je je levensstijl moet aanpassen zodat wandelen er een vast onderdeel van wordt? Ook daar schiet het boek te hulp, met programma’s die je stap voor stap aan het wandelen zetten en hopen tips. Natuurlijk is wandelen geen zaligmakende oplossing als je de rest van je levensstijl ook niet onder de loep neemt. Daarom vind je in dit boek ook hoofdstukken over gezonde voeding, spieversterkende oefeningen en lichaamsverzorging. 

“Wandel je slank en gelukkig” leest vlot. Het is dus zeker een aanrader als je twijfelt over de weldaad van een dagelijkse wandeling of als je motivatie een duwtje in de rug verdient.

‘Wandel je slank’ verscheen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 19,99 euro.
Lies Helsloot is gepassioneerd blogster op takeyoutime.com en CEO van Delphin & Emerence. Ze is dagelijks bezig met gezondheid, haar en wandelen. 

auteur: Annemie Vandeweerdt, gezondheidsjournalist
Laatst bijgewerkt: april 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram