'Week van de diëtist': gezond eten voor kinderen

2017weekdietist_o.png

nieuws

De Week van de Diëtist vindt dit jaar plaats van 20 tot 26 maart.
Thema is: kinderen en hun omgeving.
Hoe jonger je start met gezonde eet-en beweeggewoonten, hoe meer kans je hebt om deze goede gewoonten de rest van je leven mee te nemen. Het is belangrijk dat kinderen leren om gezonde voedingskeuzes te maken; Dat ze begrijpen wat voeding en beweging doen met je lichaam; Dat ze er meteen voordeel uithalen. En ook op lange termijn, al interesseert dat laatste deze doelgroep weinig.
 
Kinderen leren genieten van gezonde voeding hoeft niet moeilijk te zijn. Diëtisten kunnen hierbij helpen met eenvoudige tips en tricks. Maar wat is gezond? Mogen ze nog wel brood? En melk? Een gekookt eitje? Weet jij het nog? Ouders hebben veel vragen en twijfels. Voedingsgoeroe's maken de verwarring alleen maar groter. Wees gerust. Alle voedingsmiddelen op de Belgische markt passen in een gezonde voeding, zolang je ze een juiste plaats geeft en varieert. Een snoepje mag, maar bij voorkeur niet vaker dan 1 x per dag. Fruit en groenten, in alle kleuren en bij elke maaltijd is dan weer een uitstekend idee.
 
Hoe laat je kinderen meer groenten en fruit eten? En hoe maak je ‘gezond’ aantrekkelijk?
Kris Gillis, ondervoorzitter van de VBVD: "Het aanleren van regelmaat, gezonde portiegroottes, fruit en groenten, ... is maar een klein onderdeel van een gezonde levensstijl. Hoe krijg je een gezin opnieuw samen aan tafel? Wat zijn eenvoudige alternatieven die makkelijk inpasbaar zijn, ook binnen een klein huishoudbudget? Daarbij kan de diëtist helpen. "
Rian van Schaik, voorzitter VBVD :  "Ieder kind en ieder gezin is anders. Een peuter heeft een andere voeding nodig dan een tiener in volle groei. De diëtist neemt de tijd om te luisteren en een persoonlijk advies te geven. Is er voldoende mogelijkheid voor beweging?  Bestaat er een overgevoeligheid of allergie?  Wat zijn de voedingsgewoonten? Wat zijn de voorkeuren van het kind en van het gezin? Vooral dat laatste is ontzettend belangrijk. Je kan niemand vragen om van vandaag op morgen alles te veranderen.  
De kunst bestaat er net in om aanvaardbare aanpassingen te maken, in kleine stapjes, zodat het kind en het gezin blijven genieten en bijna onbewust een gezondere leefstijl aanleren. Een gewoonte die ze voor altijd behouden.”

Meer info over de Week van de Diëtist vindt u op de website van de VBVD.
www.vbvd.be


Laatst bijgewerkt: maart 2017

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram